Cum sa alegi o firma de transport

Cum sa alegi o firma de transport

1_400_418Gaseste o companie si mergi direct pe site-ul ei pentru mai multe informatii. Nu pune informatii intr-un catalog, poti primi mailuri si telefoane de la mukte companii care nu au legatura cu cererea ta. Trebuie sa introduci toate informatiile in mod corectpentru a primi raspunsuri cat mai apropiate de ceea ce cauti. Cele mai multe vor fi raspunsuri automate in legatura cu vehicule standard in stare de functionare, pentru pasageri. Autoturisme cu modificari, de exemplu kituri de ridicare, suspensii reduse, anvelope mari) si masini care nu ruleaza, au costuri suplimentare pentru dimensiune, greutate si conditii de transport.

Nu alege in mod automat cel mai mic pret. Multe companii atrag clienti increzatori cu oferte mici. Ulterior au nevoie de un operator de transport pentru a muta lucrurile dumneavoastra. In cazul in care transportatorul nu accepta pretul scazut, si in general nu accepta, atunci obiectele dumneavostra nu vor fi mutate. O multime de companii fac acest lucru.

Cerceteaza companiile pe care le ai in vedere. Invata din experientele altora ajutandu-te de informatiile de pe internet. Poti face o cautare pe Google a numelui companiilor sau pe orice site web si forum. Suna mai multe companii, intreaba-ti prietenii daca au folosit vreodata o firma de transport.  Citeste termenii si conditiile, comentariile de pe internet si asigura-te ca firma de transport pe care o alegi are ceva vechime pe piata. Aceasta este o industrie extrem de nereglementata si apar mereu companii noi care au ca scop sa atraga clienti increzatori. Asigura-te ca transportul se face cu licenta si asigurare. Indiferent cu ce companie alegeti sa transportati familiarizati-va si cu litigiile.

3_400_05Ia decizia asupra firmei si fa-ti rezervare. Asigura-te ca primesti confirmarea pe fax sau mail. Citeste tot ce iti trimite compania inainte de a semna. Fi constient ca daca trimiti o rezervare pe Internet adresa de e-semnatura este obligatorie odata ce trimiteti.

Daca vrei sa iti transporti propria masina pregateste-o pentru ridicare prin eliminarea tuturor obiectelor personale sau de valoare. Transportatorii auto prefera sa ai mai putin de un sfert de rezervor de combustibil deoarece acesta scade greutatea masinii si prin urmare creste economia de combustibil a transportatorului. O idee buna este sa se spele autovehiculul inainte de inspectie si ridicare. De asemenea se recomanda dezactivarea sistemelor de alarma.

Asigura-te ca transportatorul inspecteaza vehiculul dumneavoastra. La ridicare conducatorul auto trebuie sa inspecteze masina pentru orice daune existente, ei vor pune in note de subsol daunele pe un raport in care se mentioneaza conditia vehiculului. Te vor pune sa il semnezi si vei primi o copie a raportului. Pastreaza copia pana cand masina e livrata.

Inspecteaza masina pentru a te asigura ca nu exista alte probleme suplimentare, urme de lovituri sau zgarieturi. Aceasta este singura  oportunitate de a reclama daune asa ca nu ezita sa facei asta daca e cazul. In cazul in care se solicita daune asigura-te ca pastrezi o copie.