Firma de transport: transport de mobila, transport de marfa, transport persoane

Firma de transport: transport de mobila, transport de marfa, transport persoane

Transport marfa     Trebuie sa admitem ca cel putin macar o data in viata am avut nevoie de firma de transport, fie pentru a ne deplasa intr-un anume loc, fie pentru a muta mobila dintr-o casa in alta, fie pentru a duce dintr-un loc in altul ceva ce, in mod normal, nu am fi putut face de unii singuri.

     Indiferent de faptul ca apelam la firmele de profil pentru transport persoane, pentru transport marfa sau pentru transport mobila, de la sine inteles este faptul ca ne dorim sa fim serviti de personal experimentat care sa faciliteze colaborarea noastra, serios, corect, punctual, prompt, profesional, avantajos, gata sa ne sara in ajutor. Pe langa toate aceste aspecte, este necesar ca firma de transport sa dispuna de aparatura moderna, de la GPS-uri, statii de emisie-receptie, aplicatii care sa ne mentina in permanenta contactul cu bunurile transportate si pana la camioane, autocare si alte autovehicule care sa ne ofere atat confort, in cazul in care noi suntem cei transportati, cat si siguranta, in cazul in care ceva de pret pentru noi este transportat. Aceste servicii sunt dotate, de regula, cu diferite mijloace prin care nevoii noastre ii sunt gasite solutii, iar necesitatea pe care o avem este satisfacuta la cel mai inalt standar de calitate. Bineinteles, raportul pret-calitate trebuie sa fie unul echilibrat, iar situatiile neplacute, indiferent din pricina cui apar, trebuie tratate cu diplomatie si tact. In functie de incarcatura transportului, de distanta care trebuie parcursa, de cat de repede se face livrarea, dar si de alti factori precum cerinta clientului de a fi ajutat la incarcarea si descarcarea marfii si in functie de cat de mult personal implica aceasta treaba, fiecare pret este personalizat, perfect pliabil pe solicitare.

     Cele mai vechi firme de transport existente pe piata au invatat din experienta si, cu timpul, si-au fidelizat clientii astfel incat acestia apeleaza exclusiv la serviciile lor. Loializarea acestora vine ca urmare a preturilor avantajoase pe care le-au personalizat in functie de fiecare comanda in parte, dar si de regimul de urgenta in care firma a reusit sa transporte incarcatura astfel incat sa multumeasca clientul. Firmele de transport lucreaza atat cu persoane fizice, cat si cu persoanele juridice, asa ca nu conteaza daca doriti sa aprovizionati un butic sau daca ati achizitionat mobila dintr-un anume loc si nu reusiti sa o transportati acasa, aceste societati sunt specializate in astfel de tranzactii.

     Printre cele mai cautate tipuri de astfel de servicii se numara transport mobila deoarece multe magazine care comercializeaza mobilier cer pentru livrarea acestuia la domiciliu o suma foarte mare. De asemenea, mutarile dintr-o casa in alta si pretuirea unor bunuri mobile deosebite necesita un astfel de serviciu de transport mobila. Este adevarat ca acesti timp de transport necesita foarte multa atentie, meticulozitate si delicatete deoarece mobilierul este sensibil si se poate deteriora rapid. Multi oameni apeleaza la servicii de transport atunci cand doresc sa isi schimbe locuinta, dar nu si mobila, atunci cand doresc sa mobileze o noua locuinta, atunci cand renoveaza si tocmai ce au cumparat elemente noi de mobilier; de asemenea, numeroase societati comerciale care isi schimba sediile, birourile sau depozitele au nevoie si, in consecinta, apeleaza la servicii de transport mobila pentru a duce dintr-un loc in altul piesele - fara ca acestea sa sufere in vreun fel (sa se sparga, sa se zgarie, sa se deterioreze, sa se ciobeasca etc.); in grila ofertei, firmele acestea ofera si posibilitatea de a alege manipulatori experimentati care sa ambaleze echipamentul astfel incat acesta sa fie cat mai bine protejat: de exemplu, pentru mobila exista niste folii groase menite sa o adaposteasca. Firmele de transport ofera, de cele mai multe ori, posibilitatea de a se ocupa si de ambalarea profesionala a mobilierului - acestyea avand toate materialele de care au nevoie: folii speciale, asa cum am amintit mai sus, folii cu bule de aer pentru obiectele deosebit de firave, paturi de plastic si de burete, polistiren si altele, dar si de masini, personal calificat, liza de transport si cutii de depozitare a mobilei pe tot marcursul transportului.

Transport mobila     Un alt tip de transport la mare cautare in momentul de fata il reprezinta transport marfa, care, datorita spectrului larg de materiale manipulate este la indemana numerosilor comercianti. Firmele care se ocupa cu acest gen de transport se ocupa cu distribuirea si cu aprovizionarea, de cele mai multe ori, a magazinelor mici si mijlocii, a buticurilor, a alimentarelor, a patiseriilor, dar si a altor societati comerciale din domeniul textilelor, alimentelor perisabile si de panificatie. Produsele sunt ancorate cu chingi speciale pentru a nu se rasturna si astfel marfa ajunge la destinatie in perfecta stare de consum. Prin transport marfa se intelege totalitatea tuturor marfurilor, fie ca este vorba de transportul electronicelor si al electrocasnicelor (televizoare, calculatoare, masini de spalat, aparate de aer conditionat si multe altele); de cel al obiectelor sanitare (vase de closet, chiuvete, cazi, cabine de dus cu usi din sticla, glisante, deosebit de fragile, aupra carora transportul se face cu o atentie sporita deoarece orice tip de soc le-ar putea sparge sau strica ireparabil; fie ca vorbim despre transportul materialelor folosite in constructii, materiale de care manipulatorii trebuie sa se ingrijeasca: gresie, faianta, galeti cu vopsele, foi de polistiren, lem masiv, podea, pardoseala, parchet; transportul materialelor provenit in urma modificarii unui apartament, deci, deseurile de moloz pe care nu aveti voie sa le abandonati la cosurile de gunoi din cartiere si pe care, cu ajutorul unei firme de transport le puteti duce la centre de reciclare si astfel va veti putea numi un participant activ al protejarii mediului inconjurator; transportul obiectelor pretioase sau de arta, de pilda piese antice, tablouri - acest tip de transport va ofera discretie si masuri de protectie deosebit de ridicate astfel incat obiectele de colectie sa se pastreze intacte; dar si trasport in masini frigorifice unde sunt manipulate alimente perisabile, fructe, legume, inghetata, lactate, produse pentru patiserii care se livreaza congelate, care necesita o temperatura anume.

     Bineinteles, exista si servicii de transport persoane care se angajeaza sa duca dintr-un anumit punct, catre o destinatie prestabilita, un numar exact de pasageri. Aceste servicii pot fi private sau publice si pot efectua curse intre localitati, intre orase si chiar intre tari. Putem vorbi aici despre transportul turistic sau despre transportul persoanelor care efectueaza navete, despre relocarea definitiva in alte domicilii sau despre alegerea unui mijloc de transport in vederea facilitarii ajungerii intr-un anumit loc. Autocarele si microbuzele destinate transportului de persoane sunt atent verificate, periodic revizuite astfel incat pasagerilor sa li se ofere conditii optime de drum. Aceste automobile pot fi dotate cu televizoare, prize pentru incarcare, suport masa si pahar, scaune reglabile, caldura - aer rece/cald pentru fiecare pasager in parte, dar si cu alte echipamente menite sa faca cat mai confortabila calatoria. Oamenii aleg sa apeleze la aceste servicii pentru a-si pastra o oarecare autonomie, pentru a se deplasa acolo unde au nevoie fara a fi necesar un automobil personal, dar si pentru a economisi bani. In cazul transportului de persoane grija pentru cei transportati este cea mai mare - in cazul unor marfuri acestea se pot inlocui, firmele de transport pot despagubi persoanele ale caror bunuri sunt afectate etc., in cazul oamenilor nu incape discutie de asa ceva. Avand in vedere acest aspect este de la sine inteles ca soferii care sunt insarcinati cu datoria de a duce in siguranta absolut toti pasagerii reprezinta personal calificat, ca si masinilor, li se efectueaza verificari periodice - de ordin psihologic, au atestate si permise in vederea realizarii transportului de persoane, sunt alesi in urma unor teste de unde rezulta capacitati de lucru cu oamenii, rabdare, pasiune pentru sofat, punctualitate si corectitudine.

Transport persoane     Fie ca vorbim despre transport mobila, despre transport marfa sau despre transport persoane, vorbim de anumite responsabilitati pe care firmele care furnizeaza servicii de transport si le asuma. In cazul in care unul dintre cele de mai sus nu este efectuat asa cum trebuie, vor exista pagube materiale si financiare, increderea clientilor va scadea si imaginea firmei va avea de suferit. Atunci cand alegeti sa va incredintati bunurile sau propria viata aveti grija sa va informati corect asupra tuturor aspectelor si sa decideti asupra unei firme de transport autorizate.