Servicii de transport

Servicii de transport

Servicii de transportFie ca este vorba despre trimiteri urgente sau despre nevoi specifice, apelarea la servicii de transport poate fi uneori solutia ideala pentru clientii care au nevoie de trimiterea unor bunuri la diverse destinatii. Societatile care asigura servicii de transport sunt numeroase si acestea propun o gama larga de prestatii in acest sens, tinand seama de nevoile clientului.

Totul despre servicii de transport

Exista mai multe modalitati de a livra anumite bunuri, iar pentru livrari express, de exemplu, transportatorii pot efectua curse utilizand diverse vehicule. Fiecare tip de vehicul corespunde unui anumit tip de cursa potrivita si unui anumit sector geografic. Astfel, transportul se poate face pe bicicleta (curse foarte rapide pentru transportul documentelor si al coletelor usoare, mai ales in marile orase), pe motocicleta (curse foarte rapide pentru transportul documentelor si coletelor de dimensiuni mici si mijlocii in interiorul oraselor sau in suburbiile apropiate sau indepartate), cu masina (curse rapide pentru colete de dimensiuni mici si mijlocii cu destinatie locala, regionala, nationala si chiar internationala) si cu camionul, acesta din urma fiind cele mai complex dintre mijloacele de transport de colete de toate dimensiunile, putand fi express sau nu si ajungand la orice destinatie.

Transportatorii propun si asigura diverse tipuri de servicii de baza clientilor pe care ii au. Astfel, este posibila trimiterea coletelor intr-o maniera unitara sau colectiva, pe motocicleta, pe bicicleta, cu ajutorul masinii sau al camionului. De asemenea, acestia pun la dispozitia clientilor transportul express care permite livrarea coletelor intr-un timp foarte scurt chiar daca pot aparea si intarzieri; pentru accest lucru, transportatorii lucreaza in retea. Transportul logistic, o alta oferta de servicii de transport, consta in livrarea produselor destinatarului prin intermediul unei expeditii la nivel national sau international. Dintre serviciile suplimentare propuse, putem aminti confirmarea/avizul de primire (serviciu cu ajutorul caruia expeditorul are siguranta faptului ca ceea ce trimite nu trece pe la intermediari), legalizarea documentelor (serviciu  util mai ales pentru exportul marfurilor), transportarea in particular (acest tip de prestatie permite asigurarea transportului de la un particular la altul sau de la un particular la un profesionist).

Acest tip de activitate este unul reglementat, fie ca este vorba de nivelul salariatilor, fie ca este vorba de vehiculele folosite. Este interzisa, de exemplu, obligarea salariatului sa isi foloseasca vehiculul personal pentru a realiza curse. Transportatorii sunt supusi mai ales respectarii unei conventii colective nationale care are in vedere transporturile rutiere si activitatile auxiliare de transport.

Tarifele practicate de firmele de servicii transport variaza foarte mult in functie de tipul cursei, de vehiculul utilizat sau de sectorul geografic al livrarii.

In functie de nevoile livrarii, clientii pot apela la diverse tipuri de transportatori. Inainte de a contacta pe unul dintre ei, este necesara definirea clara a nevoilor pe care le aveti: felul trimiterii, tipul cursei, destinati, servicii utile.

Meseria de transportator este accesibila oricui, fara experienta sau diplome specifice. Cu toate acestea, pe langa carnetul de conducere este nevoie de un atestat pentru transportul marfurilor. Oricum, absolut necesara este detinerea calitatilor cerute de aceasta meserie, cum ar fi cunoasterea in detaliu a unui oras, o buna conditie fizica etc.