Transport mobila

Transport mobila

Transport mobilaMomentul in care hotarasti sa te muti si consideri, pe deasupra, ca nu vrei sa renunti la mobila pe care o ai poate fi unul problematic. Tot de aceasta natura ar putea fi considerata si achizitionarea unei mobile noi, dar, de cele mai multe ori, magazinele de la care faceti achizitia pun la dispozitia clientului si serviciul de transport (gratuit sau contra unei anumite sume de bani). Transportarea mobilierului dintr-un loc in altul poate fi totusi usoara daca detineti o masina de dimensiuni mari sau daca doriti sa mutati doar cateva lucruri. Lucrurile incep sa devina mai complicate atunci cand mobila de mutat este o canapea cu trei locuri sau o masa cu sase scaune. Majoritatea masinilor nu sunt potrivite pentru transport de mobila mare si, in plus, nimeni nu vrea sa faca zeci de drumuri pentru a muta rand pe rand articolele mici.

De ce avem nevoie de o firma de transport mobila

Asadar, daca mutarea mobilierului devine o chestiune putin descurajanta, o solutie ar putea fi apelarea la serviciile de transport mobilier pe care le realizeaza unele firme specializate. Avantajul in acest caz este dat de faptul ca o pereche de maini experimentate este acolo sa te ajute si, in acest fel, vei putea muta totul deodata.

Pregatirea mobilierului pentru transport se realizeaza in cativa pasi care ar trebui respectati pentru a nu exista neplaceri. In primul rand, mobila trebuie curatata; in acest fel, stergerea sau lustruirea mobilei nu numai ca imbunatateste aspectul mobilierului, dar ajuta si la descoperirea principalelor defecte pe care aceasta le are sau le face mai evidente pe cele care au aparut in timpul transportarii. Urmeaza asigurarea mobilierului: unele componente trebuie dezasamblate si asigurate; sertarele trebuie fie inchise, fie transportate separat, iar usile de la dulapuri trebuie fie scoase, fie inchise si blocate. Verificarea structurii mobilierului este importanta pentru mobila care a fost utilizata mult timp; aceasta poate deveni mai putin rezistenta si, in acest caz, pot fi impuse masuri de siguranta suplimentare in vederea transportarii sale. Pentru a evita deteriorarea finisajului mobilierului transportat, este bine ca acesta sa fie acoperit folosind fie prosoape, fie paturi mari, fie materiale de ambalaj speciale. In functie de nivelul de servicii oferit de producatorul de mobilier, este posibil sa fie nevoie fie de mai multe, fie de mai putine dintre aceste masuri.

Daca nu se doreste achizitionarea serviciilor complete de mutare a mobilierului, clientul poate apela la inchirierea unei masini pe care o considera necesara volumului de mutat si se poate descurca singur cu ceilalti pasi. Acest lucru, desi implica cele mai mici costuri, prezinta dezavantajul de a fi nevoie de mult mai mult timp si ajutoare suplimentare dintre cunostinte. Mai mult decat atat, apelarea la o firma specializata in transportul mobilierului include si asigurarea bunurilor transportate, lucru de care clientul nu beneficiaza daca apeleaza la simpla inchiriere a masinii necesare.

Apelarea la firma specializata in transportul mobilei ar trebui sa se faca in momentul in care clientul are toate datele necesare: locatia, intervalul de timp flexibil etc. Odata ajuns la destinatie, mobilierul trebuie verificat pentru a observa eventualele deteriorari suferite in timpul transportului, iar pentru orice probleme aparute este importanta comunicarea cu firma de transport la care ati apelat pentru gasirea solutiilor potrivite.