Transportul animalelor

Transportul animalelor

a_400Transportul animalelor este miscarea animalelor prin transport.Categoriile comune de animale ce pot fi transportate includ asa numitul "stoc viu" sau livestock din engleza, animale destinate pentru vanzare sau pentru sacrificare;specimene zoologice;animale de laborator;cai de curse;animale de companie;animale salbatice care sunt salvate sau relocate.
Metodele de transport al animalelor variaza mult de la specie la specie.

O scurta istorie a transportului animalelor:

Oamenii au transportat animale pentru o multitudine de scopuri de mii de ani, cu numeroase referiri inca din epoca antica.Animalele erau de exemplu transportate in amfiteatrele romane si pentru folosinta ca si animale militare. Doua dintre cele mai cunoscute exemple de animale transportate din istorie sunt Hanno-elefantul si rinocerul lui Duro.

Mai tarziu animalele au fost transportate din "Lumea Noua" in Europa pentru studiu si acomodare.In timpul secolului XX, transportul animalelor s-a axat pe miscarea animalelor de hrana, de cercetare, de entertainment si cele transportate in scopul conservarii speciei, iar transportul animal este regulat in multe tari. Consiliul european emite un ghid in 2007 cu legislatie relevanta data spre adoptie pentru tarile membre UE.