Transportul bunurilor perisabile

Transportul bunurilor perisabile

p4_400Bunurile perisabile un nevoie de metode speciale de transport si totodata trebuie transportate in timp util la destinatie.Exista un numar de produse si bunuri care cer o temperatura controlata in timpul transportului. Acestea pot fi bunuri alimentare sau de horticultura.

Bunurile din aceasta categorie cer ca masina transportatoare sa beneficieze de capacitati de refrigerare(refrigerator, frigidere, etc.), aparate ce pot mentine o temperatura constanta.Calitatea acestor produse depinde in mare masura de metoda de transport, o mica schimbare in temperatura necesara putand duce la deteriorarea definitiva a produsului in cauza. Deasemenea, gustul anumitor produse alimentare se poate schimba radical daca temperatura nu este cea recomandata, chiar daca per ansamblu calitatea produsului, nu se schimba.In concluzie transportul acestor bunuri este de mare importanta pentru comercializarea acestora.

p3_400Se cunoaste faptul ca transportul cu temperatura controlata nu este unul ieftin in comparatie cu transportul normal. Asta pentru ca energia consumata de aparatele refrigeratoare implica costuri in plus la transportul produsului.Vehiculele ce transporta bunuri la o temperatura controlata beneficiaza de ultimele tehnologii in domeniu si pastreaza hrana in conditii optime, prevenind degradarea.Apeland la aceasta metoda de transport, poti fi sigur ca bunurile vor ramane in siguranta si vor ajunge la destinatie in cele mai bune conditii.

Deasemenea vehiculele folosite la transportul bunurilor perisabile in conditii de temperatura controlata, beneficiaza si de accesorii moderne precum tractabilitatea si sistemul GPS pentru o mai buna coordonare a transportului.