Transportul Pesticidelor

Transportul Pesticidelor

Soferii tractoarelor, vehiculelor si echipamentelor pentru protejarea rasadurilor teebuie sa asigure  securitatea utilajelor inainte de miscare. Orice persoana implicata in transortul pesticidelor au trebuie sa cunoasca procedurile ce trebuie urmate in caz de urgenta.

2_06Daca exista posibilitatea supunerii oamenilor, animalelor sau mediului la riscuri transportatorii trebuie sa ia atitudine imediat pentru a limita efectele si saanunte populatia si organele competente.

Pentru a proteja apa de efectele pesticidelor, evitati sa treceti cu acestea prin apa. Evitati daca este posibil sa traversati apele.  Daca nu puteti evita apa folositi un pod sau un tunel.

Daca are ocun incendiu, sunati pompierii, politia si agentia de mediu.  Teebuie sa le dati informatii relevante cu privire la pesticidele transportate si la cantitatea acestora.

Intrebati fabrica producatoare sau pompierii pentru a lua extinctoare corespunzatoare. Exista substante care pot fi, in contact cu pesticidele, mai poluante decat acestea.

Daca un pesticid este transprtat intr-un container asigurati-va ca nu exista scurgeri. Intretine-ti furtunele, robinetii si alte astfel de dispozitive in conformitate cu indicatiile producatorului. Asigurati-va ca valvele care controleaza curgerea pesticidelor in sticle sunt oprite in timpu transportului pentru a reduce risurile de scurgere. Asigrati-va ca toate capacele sunt inchise si ca robinetii sunt stransi.

Aveti grija sa nu supraumpleti vasele pentru ca se pot sparge in timpul transportului, mai ales cand masina se deplaseaza in zone avariate. Este posibil sa expuneti oamenii si mediul.

Pesticidele care trebuie imprastiate continuu, trebuie adaugate intr o zona apropiata de locul in care se produce imprastierea pentru a evita nevoia de a avea puverizatorul si sistemul circulant in timpul transportului.

3_08Nu trebuie sa transportati pesticide impreuna cu copii, animale hrana. Cand ai nevoie sa transporti continuturi mixte, incercati sa le separati.

Cand transportati pesticide in containere in masina, aveti grija sa fie separate de cabina soferului si de ceilalti pasageri. Echipamentele care se transporta in mana trebuie transportate goale daca se poate pentru a evita varsarea. Pentru a preveni distrugerea containerelor nu le carati in cabinele tractorului, utii pentru scule sa alte mijoace care le poate crapa sau perfora.

Exista containere care nu lasa lichidele sa se scurga si le puteti folosi daca transportati cantitati mici de pesticide in masina.

Aveti grija sa preveniti distrugerea containerelor si a echipamentului asociat cand incarcati sau descarcati vehiculele. Verificati daca: containerele sunt plasate in functie de recomandari, camionul trebuie sa aiba partile laterale fixate, containerele se misca, exista necesitatea unei masini pentru a manipula containerele -  producatorul poate specifica sa se foloseasca utilaje pentru containerele mai grele de 20 de litri sau 25 kilograme, containerele sunt ferite de intemperii.

Dupa folosire curatati cu atentie echipamentul care a intrat in contact cu pesticidele si aruncati apa in locuri sigure si legale.